Bruiloft Fotografie

De bruiloft is een speciale dag. Alles draait om jullie en als professioneel fotograaf zorg ik dat ik alle belangrijke momenten fotografeer zonder dat ik de aandacht trek. Ik bied voor deze speciale dag drie verschillende pakketten aan welke naar wens uit te breiden zijn.

 

Wil je nu eerst eens een indruk hebben hoe ik deze dag vastleg en waarom ik de ideale fotograaf hiervoor ben, lees dan het artikel 'Trouwreportage' via een klik op onderstaande button of scroll naar beneden. 

Trouwfotografie Pakket Basic

Inhoud:

 • 6 uur lang fotografie

 • Digitale aanlevering in hoge resolutie

 • Ongeveer 250 foto's

 • Kennismakingsgesprek

 • Reiskosten binnen Nederland

 • Uitzoeken en professionele bewerking

 • Aanlevering van de foto's binnen 3 weken

Trouwfotografie Pakket Uitgebreid

Inhoud:

 • 10 uur lang fotografie

 • Digitale aanlevering in hoge resolutie

 • Ongeveer 350 foto's

 • Kennismakingsgesprek

 • Reiskosten binnen Nederland

 • Uitzoeken en professionele bewerking

 • Aanlevering van de foto's binnen 3 weken

Trouwfotografie Pakket Exclusief

Inhoud:

 • 12 uur lang fotografie (van aankleden tot en met de openingsdans)

 • Preweddingshoot (leuk voor de trouwkaarten)

 • Digitale aanlevering in hoge resolutie

 • Alle foto's op USB

 • Ongeveer 450 foto's

 • Kennismakingsgesprek

 • Reiskosten binnen Nederland

 • Uitzoeken en professionele bewerking

 • Aanlevering van de foto's binnen 2 weken

Extra's:

 • Extra uur fotografie: € 50,00 per uur

 • Preweddingshoot: € 75,00 (leuk voor bijvoorbeeld trouwkaarten)

 

De trouwreportage

De dag begint. Ik heb voor deze bijzondere dag al ruim contact met jullie gehad om te zorgen dat ik al jullie wensen in kaart heb gebracht. Ik weet precies van tijd tot tijd wat er gaat gebeuren en wie jullie vrienden en familie zijn, zodat ik als fotograaf geen moment kan missen.

 

Tijdens het opmaken in de ochtend ben ik al aanwezig om foto's te maken van jouw prachtige kapsel, je make-up en de eerste momenten die jij nog zonder je aanstaande doorbrengt met je vriendinnen of met je ouders. Misschien wordt er door je vader of moeder wel een traantje gelaten als het besef komt dat hun dochter toch echt volwassen is geworden. De spanning voor wat er komen gaat op deze mooie dag is groot, gelukkig hoef je jezelf over de foto's niet druk te maken.

Ik loop snel even naar boven om de trouwjurk en de ringen op de foto te zetten en wat detailshots te maken. Daarna ga ik naar je aanstaande. Ik fotografeer ook zijn laatste momenten zonder jou samen met zijn vrienden of zijn ouders. Ik leg vast hoe mooi hij zijn stropdas gedaan heeft, ik leg het bruiloftsboeket vast en maak wat foto's met hem en de aanwezigen.

Op de afgesproken tijd als hij klaar is gaat hij onderweg om jou op te halen. Ik zorg ervoor dat ik dit eerste moment van jullie treffen op de foto zet. Die eerste blikken als jullie elkaar staan te bewonderen in jullie trouwkleding zijn van unieke waarde. De hele familie staat eromheen en bewondert jullie mooie kleding. 

Na deze eerste ontmoeting nemen we een moment om de trouwfoto's te maken. Ik ga samen met jullie op pad naar een locatie in de buurt die jullie hebben uitgekozen en maak hier de trouwfoto's. Tijdens dit moment kijk jij naar hem en hij naar jou, het besef is er nu volledig, na deze dag zijn jullie man en vrouw. Ik maak foto's van jullie samen, individueel en natuurlijk met de trouwauto.

Het volgende item in het draaiboek is de ceremonie. Van de locatie waar de trouwfoto's zijn gemaakt gaan we naar de plek waar de ceremonie zich gaat voltrekken. Jullie ouders, familie en naaste vrienden hebben zich daar al verzameld en staan te wachten op jullie aankomst. Ik vertrek net wat eerder zodat ik ook deze aankomst op foto vast kan leggen. 

Dan begint de ceremonie. Iedereen is gaan zitten en wacht op jou en je vader. Je vader neemt je bij de hand en samen lopen jullie tussen de genodigden door naar voren waar jouw aanstaande op je wacht. Zonder dat je het door heb loop ik in de buurt om dit belangrijke moment te fotograferen.

 

Als je vader is gaan zitten richt de aandacht zich op de ceremoniespreker. In de trouwceremonie verteld hij leuke anekdotes over jullie, zoals hoe jullie elkaar hebben ontmoet en over jullie eerste date. Het gaat over het samen lachen en huilen en al deze emoties spiegelen zich op jullie gezichten en op de gezichten van de aanwezigen. Dan is het moment daar voor de geloftes. Jouw aanstaande staat op en pakt je hand. In zijn speech belooft hij je eeuwig trouw en zorg door dik en dun. Bij het aanhoren van zijn speech zijn de emoties bijna tastbaar aanwezig. Jij spreekt ook je geloftes uit en dan is het moment daar waar jullie zo lang op gewacht hebben.

De ceremoniespreker neemt de aandacht door te vragen of hij jouw als vrouw neemt, 'Ja', is daarop zijn antwoord. Dan is het jouw beurt. De ceremoniemeester vraagt of jij jouw aanstaande als man neemt. 'Ja', is ook jouw antwoord. De ceremoniemeester verklaart jullie tot man en vrouw en jullie mogen elkaar nu kussen. 

 

De ringdrager biedt jullie de ringen aan en nadat hij jou de trouwring om heeft gedaan en jij bij hem, klappen de aanwezigen luidt om dit moment te vieren. Jullie zijn nu getrouwd. 

 

Tijdens deze hele ceremonie let ik op al deze momenten en op alle opspelende emoties en zorg dat ik deze op de foto zet zonder dat de aandacht naar mij gaat. Het is tenslotte jullie speciale moment.

 

Na de ceremonie worden jullie gefeliciteerd door je familie en vrienden. Hier en daar wordt een traantje gelaten van geluk. Ondertussen wordt de bruiloftstaart klaargezet waar ik snel een paar foto's van maak. 

Als de felicitaties zijn gedaan lopen jullie naar de bruiloftstaart. Tijd om deze samen te snijden. Jouw aanstaande die zojuist officieel jouw man is geworden pakt je hand en begeleid deze samen met het mes naar de taart toe. Jullie kijken elkaar aan en dan naar de taart. Samen snijden jullie deze door. Uiteraard zorg ik er ook hier weer voor dat dit moment vereeuwigd wordt.

 

Volgens programma staan er dan voor mij nog een aantal grote items dikgedrukt. De toast tijdens het diner en de speeches die gedaan worden, de foto's die jullie verzocht hebben om samen met de families te maken, de aanvang van het avondprogramma en de ontvangst van alle gasten en uiteraard het moment waarop jullie samen de eerste dans doen. Tijdens al deze momenten blijf ik letten op de minieme details om op alle foto's terug te kunnen zien wat voor een geslaagde dag dit voor jullie was. 

 

Als de dikgedrukte items op mijn lijstje zijn afgevinkt zit voor mij de dag erop, maar niet het werk. In de komende weken na de bruiloft werk ik me door de vele foto's heen. Ik maak een voorselectie die ik professioneel bewerk en toon deze aan jullie. Samen kijken we welke jullie het meest geschikt vinden. De overdracht vind dan plaats zowel online als via USB-stick.

 

Contact? Info@dereizendefotograaf.nl                                  © 2019 by Mathieu de Meijer